top of page

BIOGRAPHY

Claudia Robbens

is een veelzijdige zangeres/componiste die naast haar aktiviteiten binnen de amerikaanse soul/pop muziek al vele jaren werkzaam is in het professionele Jazz circuit. In 1981 zong zij de beide ABBA vocalen voor het Stars on 45 projekt. Naast deelname aan het Nationale Songfestival  in 1984 in samenwerking met Bolland en Bolland, schreef zij in 1997 het liedje ‘Dat liefde zo moet zijn’ voor Miss. Einstein. In 1984 nam zij samen met Albert West het duet‘Members Only’op. 
Ze werkte o.a. met Rob van den Broek en Bert van den Brink.
Naast studio en sessiewerk heeft zij zich sinds enige tijd succesvol toegelegd op het schrijven en produceren van haar eigen muziek. 
Op dit album blijft Claudia dicht bij haarzelf. Liedjes over het leven, hoop en liefde werden in een jaar tijd geschreven. Alles eerst thuis aan piano om het later uit te werken met de muzikanten. 
De warme klanken van fluitist Isaac Muller in 'So far away from home' zijn oprecht en raken je hart in de ode aan de aarde. Op dit moment toert Claudia Robbens met een viermansformatie  door het land en brengt  de songs van het album ‘Who you want to be’ op akoestische wijze ten gehore. Muzikanten zijn Dick Hoppe (bas), Kim Wijsbeek (gitaar), Ruud de Grood (toetsen/gitaar) en zang (Claudia Robbens).
Subtiel, ingetogen en gedurfd ‘Who you want to be’,  Claudia Robbens heeft lang op zich laten wachten maar maakt het in één klap goed met dit prachtige album. 
WHO YOU WANT TO BE
Als je van mooie ballads, medium swing, shuffles en de niet-drie-akkoorden bluesy feel houdt, dan zal Claudia Robbens je verblijden met het complete afwisselende album WHO YOU WANT TO BE. Met haar vaste gitarist Kim Wijsbeek en bassist Dick Hoppe en een aantal te gekke muzikanten zoals Joost van Es (viool), Gregor Hamilton en Ferry Lagendijk (toetsen), Jan van Bijnen (pedalsteel), Arie Verhaar (drums) en BJ Baartmans (slide) weet zij je te raken met sfeervolle zelfgeschreven songs. ‘Who you want to be’ is een serieus album met verrukkelijke ingetogenheid en vette songs. Kwetsbaar en soms meedogenloos gezongen zoals in het vette slide nummer ‘Old Habits’ en in de met gouden randjes versierde ‘Orange County’, een stuk overigens geschreven met Jeroen Timmers, waar verrassende koortjes je meeslepen over verre oceanen
‘Cherokee’ en ‘Into you’ waarin de pijn van het gemis te voelen is en ‘Hope’ je doet geloven in alles waar hoop voor staat. Kortom: het is magie die ontstond tussen de muzikanten die meespeelden op dit album waar producer Andre van den Bunt een compacte sound creëerde met ruimte voor bijzondere gitaar-lickjes, ronkende Hammond en wilde Wurlitzer partijen (Lagendijk) maar waar ook de kwetsbaarheid van zich mag laten horen.Met ‘Who you want to be’, brengt Claudia Robbens op haar album zowel swingende als mooie rustige songs. Na veel sessiewerk en optredens ontstond het verlangen om eigen werk op te nemen. Het resultaat mag er zijn. Een prachtige bundel muziek dat illustreert het vertrouwen van de muzikanten die in haar geloven en meewerkten om haar wens te verwezenlijken. 
0F92F5A9-215F-4A13-A9DF-806664229F84_1_201_a_edited.jpg
bottom of page