top of page

NEWS

Folkforum, Assie Aukes
22-11-2017
IMG_1247.jpg

Nederland is weer een veelbelovende singer-songwriter rijker. Althans, in mijn opinie, want ik had nog nooit van Claudia Robbens gehoord. Toch timmert ze al een tijdje aan de weg. Ze nam in een verleden een single op met Robby van Leeuwen (Shocking Blue), deed ooit sessiewerk voor Bolland & Bolland, rook aan het grote succes toen ze Jaap Eggermonts More Stars inzong en deed mee aan het Nationale Songfestival. Pas na jaren van vallen en opstaan vond ze het tijd voor een soloalbum, vol met eigen geschreven liedjes. Liedjes die haar na aan het hart liggen. Liedjes die zich het best laten omschrijven als Americana, al is de folk en de blues nooit ver weg. 

En wat klinken die liedjes op Who You Want To Be opmerkelijk krachtig en fris! Met een pracht van een stem, die zich het best vergelijkt met een jonge Lucinda Williams, wordt het luisteren naar dit album een waar genot. En eigenwijs dat ze is, wijkt ze instrumentaal in een aantal nummers van de geijkte paden af door bijvoorbeeld een dwarsfluit in te zetten. Ze laat zich, naast haar eigen band, overigens door een stel gerenommeerde muzikanten begeleiden. En dat zijn niet de eersten de besten: Joost van Es (viool, banjo), BJ Baartmans (slide gitaar) en Jan van Bijnen (pedal steel gitaar). En hoewel het album veelbelovend begint met het titelnummer Who You Want To Be en het typische countrynummer Cherokee, bewaart Claudia Robbens het beste voor het laatst. In het bluesy Dance & Pray komt haar stem imponerend tot zijn recht als ze zich enkel laat begeleiden door de gitaar van Kim Wijsbeek. In het meer folky So Far Away is de instrumentale hoofdrol voor de dwarsfluit, bespeeld door Isaac Muller. De romantische pianoballade Like The Sun And The Rain besluit op overtuigende wijze dit meesterlijke debuut.

Blues Magazine
4.07.2017, Johan Vlasblom

Met ‘Who You Want To Be’ komt voor haar een lang gekoesterde droom uit: een plaat met eigen nummers. En Den Haag is op die plaat ver weg. We bevinden ons muzikaal gezien middenin de Heartlands van Amerika. ‘Who You Want To Be’ is een mooie mix van soul, country, blues, folk en Americana. Ik hoor af en toe echo’s van (de jonge) Lucinda Williams en  soms wat vleugjes Maria McKee, Rickie Lee Jones en Chrissie Hynde. Maar ik hoor vooral Claudia Robbens. En ze maakt indruk. Met een soepele stem die afwisselend speels, subtiel, stoer en soms zelfs aangenaam argeloos is. Ze zingt bovendien mooi ‘dichtbij’ en met autoriteit: je moet luisteren.

blues-magazine-1x.png
Festival info, Jan Didden
3.3.2018

Op basis van dit mooie album verdient Claudia meer lof, veel meer. Op Who You Want To Belaat ze horen dat er een heel goede zangeres is opgestaan die de Americana in haar zuiverste vorm naar een hoger plan weet te tillen. We gebruiken de term niet graag, maar voor deze ene keer: dit is on-Nederlands goed.

logo-1.png
IMG_5945.jpg
IMG_4628.jpeg
IMG_4627.jpeg
Culinair zoetermeer - logo doorzichtig_p
1AB66E3A-38AE-49BE-B783-2D02F85BD18B.jpg
Unknown-1.jpeg
IMG_4119.png
cookinjazzvierkant-300x300.png
RKKH-web.png
IMG_7183.JPG
IMG_5957.jpg
IMG_5956.jpg
Repetities november 2019 voor het nieuwe album
Release dd begin 2020
 
Tijd voor Max
6.12.2017

Wat leuk om in de uitzending te zitten van omroep Max, leuke mensen en heel gezellig. Een leuk interview over hoe ik mij voor de dieren inzet en met mijn wasbeertje op pad ga om mensen bewust te maken van al het leed achter de bontkragen. Mijn vriendschap met de pony Max en uiteraard onze presentatie van het album 'Who you want to Be', kortom wat een leuke ervaring!

Een warme ontmoeting met Renée Scheltema tijdens de opnames van Tijd voor Max. Renée (foto midden) werkte met haar dochter aan de film ‘Normal is Over’, over de klimaatproblematiek.

Unknown.jpeg
Omroep-Max-bandfoto-1.jpg
IMG_7774.JPG
IMG_7144.JPG

Live in de uitzending van radio Noardewyn

06-04-18

cd96ba1c-ffdc-4a4a-af16-bdcf9e84ae40.jpg
p3170710_edited.jpg
fullsizeoutput_281f.jpeg
image.png
fullsizeoutput_279c.jpeg

On our Way!

Samen met Kim in de Winkelwagenshow ,
Ned fm met Peter Kunnen
13-12-2017
IMG_6566.jpg
fullsizeoutput_2771.jpeg
Unknown.png
fullsizeoutput_27a4.jpeg

Blueprint Veendam

Ontmoeting met Thomas Kaldijk
blueprint_RTV1-300x191.png
blueprintlive.png
logo-1.png
logo-tekst-in-regel-website.png
IMG_5776.jpeg
IMG_5873.jpeg
fullsizeoutput_34ce.jpeg
logo_Leidse-Lente-01.png
IMG_7018.JPG
image.png
image.png
bottom of page